واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

کاهش ۴۰ درصدی درآمدهای نفتی روسیه

برآورد‌ها نشان می‌دهد میزان درآمد‌های روسیه پس از تحریم‌های غرب ۴۰ درصد کاهش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۷ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 08
کد خبر: ۱۷۲۳۷۶

به گزارش راهبرد معاصر از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، کشور‌های غربی اقدام به اعمال تحریم‌های سنگین علیه روسیه به ویژه در حوزه انرژی این کشور کردند. این تحریم‌ها با هدف کاستن از درآمد‌های مسکو به منظور جلوگیری از تامین مالی این کشور در جنگ اوکراین انجام شد.

اکنون کارشناسان مدعی هستند این تحریم‌ها درآمد‌های روسیه را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، برآورد‌ها نشان می‌دهد میزان درآمد‌های روسیه پس از تحریم‌های غرب ۴۰ درصد کاهش یافته است. همچنین مسکو مجبور شده است بخش قابل توجهی از نفت خام صادراتی خود را به سمت پالایشگاه‌ها هدایت کند.

تحریم‌های روسیه گرچه باعث افزایش بهای سوخت در کشور‌های غربی شد، اما این تحریم‌ها برندگانی نیز داشته است. بیش از ۲۰ منبع تجاری و بانکی اعلام کردند چین، هند، یونان و امارات بیشترین سود را از تحریم‌های غرب علیه روسیه برده و از سوخت ارزان قیمت این کشور بهره‌مند شدند.

در حقیقت هیچ کدام از این کشور‌ها تحریم‌های غرب علیه روسیه را نقض نکرده اند. گروه هفت به سرکردگی آمریکا و کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در اقدامی مشترک اقدام به تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه کردند. بر اساس این تحریم، هر بشکه نفت روسیه باید کمتر از ۶۰ دلار داد و ستد می‌شد که کشور‌های وارد کننده این سقف قیمتی را رعایت کردند.

گرچه برآورد‌ها حاکی از آن است که میزان درآمد‌های نفتی روسیه کاهش یافته، اما مسکو همچنان سطح عرضه نفت خام خود به بازار را حفظ کرده است. وزیر دارایی روسیه اعلام کرده است پس از تعیین سقف قیمت از سوی کشور‌های عضو گروه ۷ در ماه ژانویه، میزان درآمد این کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد کاهش را تجربه کرده است.

با این حال، روسیه اعلام کرده است صادرات نفت این کشور تابع قوانینی نخواهد بود که کشور‌های غربی تعیین می‌کنند. مسکو تهدید کرده است به کشور‌هایی که سقف تعیین شده را رعایت کنند، نفت نخواهد فروخت./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار